Premis Nacionals de Cultura

El Premis Nacionals de Cultura, Premis Nacionals d'Arts, són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya. El CoNCA, organisme creat pel Parlament de Catalunya i format per destacades personalitats dels sectors culturals, és l'organisme que, a partir de 2009, atorga aquestes distincions de la Generalitat de Catalunya.

 

Els Premis Nacionals s’atorguen a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.

 

El Decret 148/2013 de 2 d’abril, dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya regula aquests premis d’una manera més integral i en un únic reglament. En aquest sentit unifica les diverses categories en una sola nominació de Premis Nacionals de Cultura i permet la presentació de candidatures, entre d’altres aspectes

 

 

Premis Nacionals de Cultura 2016

Premis Nacionals de Cultura 2015

Premis Nacionals de Cultura 2014

Premis Nacionals de Cultura 2013

Consulta els Premis Nacionals de Cultura per anys

 

Imatge de banner Imatge de banner Imatge de banner Imatge de banner

Google+

Galeria de fotos a  sígueme en Flickr

 


Visitar l'Agenda Cultural